Κάνει πίσω στα μέτρα λιτότητας που είχε ανακοινώσει ο Κάμερον

kameron_11

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον των βουλευτών ότι αναστέλλεται η εφαρμογή του αμφιλεγόμενου μέτρου για την περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση τον υπουργό Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

«Όσον αφορά τα αναπηρικά επιδόματα θα πω το εξής: δεν θα συνεχίσουμε με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν«, είπε ο Κάμερον στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Δεν έχουμε άλλα σχέδια για να κάνουμε οικονομία στα κοινωνικά επιδόματα«, τόνισε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στίβεν Κραμπ.

Η αιφνίδια παραίτηση του ευρωσκεπτικιστή υπουργού Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, τρεις μήνες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκάλεσε κρίση στη βρετανική κυβέρνηση. Στην επιστολή παραίτησής του ανέφερε ότι του είναι αδύνατον να «υπερασπιστεί» τις περικοπές που περιλαμβάνονταν στον φετινό προϋπολογισμό δεδομένου ότι από τα μέτρα αυτά επωφελούνται «οι πιο εύποροι φορολογούμενοι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα