Κωνσταντοπούλου:Η εμπιστοσύνη Σόιμπλε σε Τσίπρα, απόδειξη για να μην τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός

images«Τώρα που ο Σόιμπλε δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Αλ. Τσίπρα, είναι ολοφάνερο γιατί δεν πρέπει να τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός», σχολίασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη σε δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα Πρωθυπουργό την Κυριακή.

«Έχει άλλωστε δηλωθεί ξεκάθαρα ότι η «εμπιστοσύνη» συνδέεται με την κατάλυση της δημοκρατίας κ την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, σε σειρά αναρτήσεών της στο Twitter τη Δευτέρα.

Τόνισε επίσης ότι οι πρώτες δηλώσεις εμπιστοσύνης της Κομισιόν ήρθαν το καλοκαίρι «όταν το “όχι” του λαού έγινε “ναι” του Αλ. Τσίπρα».

«Το “όχι” κλόνιζε την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, ενώ θρηνούμε μωρά – θύματα της εκτρωματικής συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, η …εμπιστοσύνη απογειώνεται».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, την ίδια ώρα καταβυθίζονται όχι μόνο οι λέμβοι των προσφύγων, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και το διεθνές δίκαιο, υπό το βλέμμα Τούρκων «επιτηρητών».

Καταλήγοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι «με τις ευλογίες του, η Τουρκία βαφτίστηκε «ασφαλής χώρα»». «Στα θύματα ακραίων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μοιράσει τριαντάφυλλα», προσθέτει.

 

Σχετικά Νέα