Η σημασία της επίσκεψης Watsa στην Αθήνα και οι κρίσιμες επαφές

Σε μια εξαιρετική συγκυρία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Prem Watsa στην Αθήνα. Ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές σε ελληνικά assets, επισκέφθηκε τη χώρα μας σε μια περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση δίνει σαφές στίγμα της αλλαγής πολιτικής που θα ακολουθήσει με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Watsa συναντήθηκε με τη διοίκηση της Eurobank και τους επικεφαλής των εταιρειών (Eurolife, Grivalia MANCO) στις οποίες η Fairfax έχει μετοχική συμμετοχή στη χώρα μας. Ακόμα, συνάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Μητσοτάκη ήταν εξαιρετικά ουσιαστική. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Watsa φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά, την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις. Στη συζήτηση δόθηκε έμφαση στα ΣΔΙΤ για μεγάλες υποδομές, αλλά και στην ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των NPLs. Τόνισε, δε, στον κ. Μητσοτάκη πως “αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε, η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο”.

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα