Κουτσούμπας:Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες άμεσα σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας

51f243f375ee4bf8a299febea89fec4eΜε επίσκεψη στο hot spot του Σχιστού ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα στον Πειραιά, όπου, προηγουμένως, επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής όπου συναντήθηκε με τον υπουργό, Θοδωρή Δρίτσα, και το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Γ.Γ. και την αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε., για τις εξελίξεις στο προσφυγικό θέμα σε σχέση με τη πρόσφατη συμφωνία και την πορεία υλοποίησής της, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Πειραιά, ως χώρου προσωρινής παραμονής των προσφύγων, έως τη μεταφορά τους σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο το Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ., ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που προκύπτουν από την ανάγκη υποστήριξης μεγάλου αριθμού προσφύγων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Πειραιά και δόθηκε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα.

Από την πλευρά του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος, για το προσφυγικό θέμα.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για την λειτουργία του hot spot στον Σχιστό από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι η επίδειξη ιδιαίτερου σεβασμού στην ιδιαιτερότητα των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.
Στο συγκεκριμένο hot spot, η άψογη λειτουργία του οποίου, όπως είπαν τα στελέχη των ΕΔ, έχει τονιστεί από όλους όσους το έχουν επισκεφθεί, συμπεριλαμβανομένων διεθνών ΜΜΕ, μη εξαιρουμένων και εκείνων που επιδίδονται σε «συστηματικές» επιθέσεις κατά της χώρας, φιλοξενούνται 1970 άτομα, εκ των οποίων «επισήμως» -βάσει όρων της ΕΕ- πρόσφυγες θεωρούνται οι 35.

Νωρίτερα στην πύλη Ε2 του λιμανιού, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «και με την εικόνα που βλέπουμε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά επιβεβαιώνεται όλη η ανησυχία και η αντίθεση που είχαμε εκφράσει για τις απαράδεκτες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα που οδηγούν σε μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας».
«Είναι αξιοθαύμαστη η αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και πρέπει να το επισημάνουμε αυτό, σήμερα που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού» πρόσθεσε.

«Η αλληλεγγύη για τροφή, νερό και στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τεράστια κρατική ευθύνη, την κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό κράτος και σε σχέση με τον συντονισμό και με τις δομές που διαθέτει και με τις ελλείψεις ανθρώπινου προσωπικού, αλλά κυρίως με το πρόβλημα του απεγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Υπογράμμισε ότι πρέπει «άμεσα να μεταφερθούν σε στοιχειωδώς αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, όπου υπάρχουν, και από εκεί και πέρα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τις χώρες προορισμού τους», επισημαίνοντας ότι «είναι άνθρωποι, πρόσφυγες που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε σε χώρες προορισμού, να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους, να βρουν μια δουλειά, να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα αυτοί και οι οικογένειές τους«.

«Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης, των σωματείων, όλου του ελληνικού λαού και βεβαίως σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να πιεστεί να κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση και οι υπόλοιπες χώρες, οι λαοί των κρατών-μελών της ΕΕ» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα