ΕΚΤ:Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα

BF G SG GΟ Έρκι Λιικάνεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ  σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα,ο Λιικάνεν, που είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας,επισημαίνει ότι η ΕΚΤ διαθέτει επιπλέον εργαλεία εάν χρειαστεί να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές προοπτικές για τον πληθωρισμό, τα επιτόκια πολιτικής μας αναμένεται να παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και αρκετά πέρα από τον ορίζοντα για αγορές περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε ο Λιικάνεν.

«Εάν επιδεινωθούν οι προοπτικές ή οι συνθήκες χρηματοδότησης, η ΕΚΤ συνεχίζει να έχει την ικανότητα να τονώσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Τέλος,ο Ερκι Λιικάνεν σημειώνει ότι η οικονομική επιβράδυνση, ιδιαίτερα στην Κίνα, και η αυξημένη αβεβαιότητα στην αγορά έχουν αποδυναμώσει τις προοπτικές για την ευρωζώνη.

Σχετικά Νέα