ΠΓΔΜ:Η όποια λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα

gvegvrgΔεν πρόκειται να αποδεχτούμε την αλλαγή του ονόματος της χώρας» διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι επαναλαμβάνοντας τις αδιάλλακτες θέσεις του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE.

«Να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι το VMRO-DPMNE δεν πρόκειται να αποδεχτεί τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ούτε πρόκειται να αποδεχτεί ιδέες και προτάσεις που θα πλήττουν την εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, της γλώσσας και του πολιτισμού του» ανέφερε χθες το βράδυ ο κ. Πόποσκι, σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE στα Σκόπια, για τον απολογισμό του έργου τα 10 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Πόποσκι, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, επανέλαβε ότι όποια πιθανή λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Η παραπάνω δήλωση του υπουργού Εξωτερικών είναι πανομοιότυπη με όσα αναφέρονται σε όλα τα προεκλογικά προγράμματα του VMRO-DPMNE και επαναλαμβάνεται, κυρίως, σε προεκλογικές περιόδους, από τον κ. Γκρούεφσκι και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση του VMRO-DPMNE είχε και έναν άτυπο προεκλογικό χαρακτήρα, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που δρομολογούνται για τις 5 Ιουνίου και στις οποίες το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι αναμένεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, να επικρατήσει και πάλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα