Ο Π.Σκουρλέτης στηρίζει Μουζάλα

ihuhouoΣτήριξη  στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» να φύγει από την κυβέρνηση.

«Θεωρώ ότι δεν γεννιέται κανένα πολιτικό ζήτημα. Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φύγει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης στην πρωινή εκπομπή του mega ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά τη δήλωση Μουζάλα περί «Μακεδονίας».

Για το ενδεχόμενο παραίτησης του Πάνου Κάμμενου εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που δόθηκαν τόσο καθαρές απαντήσεις δεν τίθεται κανένα θέμα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι ο Γιάννης Μουζάλας «είναι ένας από τους πιο πετυχημένους υπουργούς», σημειώνοντας ότι «μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε, σύμφωνα με το megatv.com, επιφυλακτικός ως προς την αποτελεσματικότητά της.

«Με βάση την προσέγγιση των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών μάλλον επετεύχθη κάτι το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά αυτό που επετεύχθη είναι πολύ λίγο με βάση του διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες. μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία μπορέσει να λειτουργήσει…Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς αντιμετωπίζει ο ισχυρός κόσμος το προσφυγικό. Δεν πήγαμε μπροστά σε αυτό το θέμα. Αδυναμίες αναδείχθηκαν», επισήμανε ενώ και σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Έτσι όπως ήταν τα πράγματα επετεύχθη μια ισορροπία η οποία φαίνεται ότι τουλάχιστον στα χαρτιά ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά πρέπει να λειτουργήσει. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι αποτελεσματική. Θα φανεί τις επόμενες μέρες».

Σχετικά Νέα