T.Κουίκ:Εμείς δεν έχουμε παρτίδες με κάποιους που πετάνε με lear jet στη Γενεύη

lbyiulyΟ υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΣΚΑΙ είπε ότι “το σύστημα, όταν πεθαίνει και σπαράζεται, «βγάζει νύχια». Δεν θα την γλιτώσει. Τελειώνουμε. Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε μια τάξη σε ό, τι αφορά και στα θέματα Δικαιοσύνης και της Διαφθοράς. Να το πάρουν χαμπάρι όλοι, ότι εμείς ούτε απειλούμεθα ούτε εκβιαζόμαστε, γιατί από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν «πιασμένοι» σε συμφέροντα! Εμείς δεν έχουμε παρτίδες με κάποιους που πετάνε με lear jet στη Γενεύη και αλλού”.

Πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα ακουστούν πολλά καινούργια στοιχεία σε γνωστές υποθέσεις, αλλά και “καινούργιες υποθέσεις, που μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, ίσως και στις Η.Π.Α., ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 ή 4 εκατομμύρια λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια, πού βρέθηκαν”, κάνοντας αναφορά σε “θέματα που μπορεί να χρειάζονται και την δικαστική συνδρομή, νέες δικαστικές συνδρομές από χώρες του εξωτερικού”.

“Δεν θα την γλιτώσει κανένας, γιατί- τουλάχιστον – μπορεί ο Έλληνας να έχει ματώσει με τα Μνημόνια, αλλά ζητάει όμως και την κάθαρση του βίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουίκ επικαλέστηκε το λεχθέν από τον πρωθυπουργό στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές περί “ανασχηματισμού σε έξι μήνες”, προσθέτοντας “νομίζω ότι αυτό που είπε το εννοεί.”

Απέκλεισε κάθε περίπτωση συγκυβέρνησης, αναφέροντας ότι αυτό είναι επιθυμία του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς προκειμένου να “κουκουλώσει” πράγματα και τόνισε “δεν θα το επιτρέψουμε”.

“Θέλανε ντε και καλά, με τον τρόπο που χειρίζονταν επικοινωνιακά την υπόθεση, πράγματι να οξύνουν την κατάσταση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Μουζάλα, με την προσδοκία μήπως πέσει αυτή η κυβέρνηση… Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τροχιά τετραετίας και πολλοί να ετοιμάζονται (για τις συνέπειες των πράξεών τους)” είπε ο κ. Κουίκ.

Ανέφερε επίσης ότι “το θέαμα με τις χειροπέδες δεν είναι ευχάριστο, δεν αποτελεί απειλή, αλλά ούτε αποτελεί επικοινωνιακό «αντίμετρο» σε σχέση με το τι γίνεται με τα Μνημόνια. Εμείς ήμασταν, όμως, κάθετοι υπέρ μιας κάθαρσης του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου της χώρας. Διευκρινίζω ότι αναφέρομαι σε εμπλεκόμενους επιχειρηματίες με την πολιτική… Κάποτε, η πολιτική καθόριζε την οικονομία, τα τελευταία χρόνια όμως η οικονομία (δυστυχώς) είναι αυτή που καθορίζει την πολιτική”.

Ο κ. Κουίκ είπε ότι από την εικόνα που έχει ο ίδιος έκλεισαν όλα τα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης συμπεριλαμβανομένου του ασφαλιστικού.

“Οτιδήποτε πλέον καταλογιστεί ως οριστική σύνταξη, αυτό θα είναι πράγματι το οριστικό. Το τελειώσαμε, το κλείσαμε το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό κεφάλαιο. Μένει μόνο η εκκρεμότητα στα κόκκινα δάνεια, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε και εκεί μία θετική εξέλιξη. Εξάλλου, αυτό δεν αφορά στεγαστικά. Αφορά κυρίως επιχειρηματικά δάνεια.

Δεν θέλω να βάλω χρονοδιαγράμματα, γιατί αυτά παίζουν πάνω – κάτω, αλλά νομίζω ότι το αργότερο μέχρι τις 23 Απριλίου θα πρέπει να έχει τελειώσει και το νομοθετικό” πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Κουίκ διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι “κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να σπάσει”, ενώ σε ότι αφορά το θέμα Μουζάλα είπε ότι “η υπόθεση είναι ανοιχτή και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και (θα επιλυθεί) όταν επιστρέψουν από τα ταξίδια τους”.

“Θεωρούμε πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι μετά την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά κυβέρνηση – γιατί αυτό δεν έγινε ούτε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά – η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, που σημαίνει ο πρωθυπουργός, που σημαίνει η ελληνική κυβέρνηση, έκαναν δημόσια δήλωση ότι δεν συζητούμε καν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έτσι όπως θέλουν να το προβάλλουν εκείνοι οι οποίοι μιλούνε για «Μακεδονία» και βάζω τα εισαγωγικά για μην παρεξηγηθώ” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ Κουίκ ο οποίος κατέληξε καλώντας τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο ” να είναι πολύ προσεκτικός, να μη λέει ανακρίβειες όταν μου δίνει κάποια απάντηση, διότι ποτέ δεν υπερψηφίστηκε μέσα στη βουλή τέτοιο θέμα (σ.σ.: Για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes για κάθε χρήση). Ενδεχομένως να το ανέφερε σε κάποια κουβέντα προγραμματικών δηλώσεων η κυρία Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ, αλλά δεν υπερψηφίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο μέσα στη βουλή και βεβαίως δεν το υπερψήφισε ο κύριος Καμμένος.”

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα