Αμανατίδης:Ο ελληνικός λαός μας επέλεξε για να διαχειριστούμε τα δύσκολα

HǍmϠՖՐϕуϓ ŎٔőɊٍ ÉM͇ӠLMTɄǓ .(Eurokinissi-ʏ͔QɍǓ ÉّÏө

Αισιόδοξος για την υλοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης εμφανίζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Ο ελληνικός λαός μας επέλεξε για να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Αυτό κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Υπάρχει μια συμφωνία σε σχέση με το προσφυγικό, ένα πρόβλημα παγκόσμιο στο οποίο κατορθώσαμε να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση», δηλώνει ο κ. Αμανατίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνει ακόμη ότι δεν είναι ακόμα γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, ωστόσο, όπως αναφέρει, υπάρχει αισιοδοξία, διότι μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Μόνο με την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ήδη τουλάχιστον 800 άτομα επέστρεψαν στη γειτονική χώρα, επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο υφυπουργός τονίζει ότι «προχωράμε με το κλείσιμο της αξιολόγησης» και προσθέτει ότι «στο επόμενο στάδιο θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από έναν αναπτυξιακό νόμο, από ένα φορολογικό σύστημα και από μια πολιτική κατάσταση η οποία θα βοηθήσει να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα