Από σήμερα σε ισχύ η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

10406388_1719282671618000_1911254027890972875_nΑπό σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία της Ε.Ε-Τουρκίας για το προσφυγικό. Για να εφαρμοστεί η συμφωνία θα πρέπει να αδειάσουν τα νησιά από τους πρόσφυγες και οι άνθρωποι αυτοί να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Και αυτό ώστε όσοι καταφτάνουν από αύριο στα νησιά να είναι υποψήφιοι για επιστροφή στα τουρκικά εδάφη.

Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δόθηκε εντολή να μην εκδίδεται πλέον κανένα εισιτήριο από τα νησιά με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Με απόφαση του προέδρου της Ε.Ε., Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, εξάλλου, Ολλανδός αξιωματούχος βρίσκεται, ήδη, επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες με απώτερο σκοπό, φυσικά, την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα.

Παράλληλα,χθές αποφασίστηκε η σύσταση, με υπουργική απόφαση, Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής πολιτικής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να υπάρξει ο ιδανικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών όσον αφορά το προσφυγικό.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα