Επιμένουν οι ΑΝΕΛ στην παραίτηση Μουζάλα

neolaia-anel

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου για τη χθεσινή συμφωνία για το προσφυγικό σε συνέντευξή της στο Mega, ενώ τόνισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. επιμένουν στο ζήτημα της παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα.

Η κ. Παπαδοπούλου δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η Τουρκία είναι κερδισμένη και επισήμανε ότι η γείτων χώρα υπό καθεστώς πίεσης «προέβαλε όλες τις διεκδικήσεις, αλλά δεν τη βλέπουμε να κερδίζει. Το θέμα είναι να εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν. Αυτό αναμένουμε να το δούμε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι το να κατηγορεί κανείς αποκλειστικά και μόνο αυτή την κυβέρνηση για την εισροή προσφύγων και να μη λαμβάνει υπόψη του ότι μαίνεται ένας άγριος πόλεμος στη Συρία και ότι οι πόλεμοι είναι αυτοί που δημιουργούν μετακινήσεις πληθυσμών, είναι επιφανειακή προσέγγιση» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «ο κ. Μουζάλας βοήθησε ώστε να υπάρχει μια εύνοια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τα άλλα κράτη-μέλη».

Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα θα λυθεί με την επιστροφή του υπουργού ‘Αμυνας από το εξωτερικό, αποσαφηνίζοντας στην συνέχεια ότι «η διαφοροποίηση των ΑΝ.ΕΛ δεν αφορά στο έργο του κ. Μουζάλα, αφορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια από έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης».

Απέρριψε την χρήση του όρου “σαρδάμ” στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτοντας «είτε ήταν γκάφα είτε δεν ήταν, η ουσία είναι ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς στην κρίσιμη φάση της Συνόδου – δυο μέρες πριν – να χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία” για τα Σκόπια, δεν είναι κάτι που οι ΑΝ.ΕΛ θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο».

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ναι, υπάρχει ζήτημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι…». Ερωτηθείσα αν η θετική συμφωνία επηρέασε τους ΑΝ.ΕΛ. ώστε «να βάλουν νερό στο κρασί τους» είπε  ότι «κάποια λάθη στην πολιτική πληρώνονται. Και θα πρέπει κανείς να αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα λεγόμενά του. Οι ΑΝ.ΕΛ. τηρήσαμε μια στάση ευθύνης ενόψει της συνόδου κορυφής και του ταξιδιού του προέδρου μας στις ΗΠΑ και με την επιστροφή τους θα λυθεί το θέμα».

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε παράλληλα ότι την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ. απασχόλησε μόνο το θέμα Μουζάλα, ενώ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα ανέφερε ότι «φαίνεται πως υπάρχει μια εμπλοκή όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, για το 1,7 δισ. και αναζητούνται τρόποι να καλυφθούν από άλλες οδούς. Τοποθετήθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη στο συγκεκριμένο θέμα, μένει να δούμε το αποτέλεσμα».

Σε ο,τι αφορά το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, η κ. Παπαδοπούλου παρέπεμψε στα όσα έχουν πει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι «δεν θα υπάρξει μείωση κύριων συντάξεων».

«Ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να καλύψουν το κενό και με το ΔΝΤ το οποίο χωρίς επιχειρήματα επιδιώκει περαιτέρω μέτρα από αυτά που συμφωνήθηκαν» πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Σχετικά Νέα