Ειδομένη:Δεκατρείς πρόσφυγες ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα της Ειδομένης με την ΠΓΔΜ, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. Χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν καθημερινά στα σύνορα προερχόμενοι από τα ελληνικά νησιά, με σκοπό να περάσουν στην ΠΓΔΜ και από εκεί σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά σε καταυλισμό που λειτουργεί υπό το συντονισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με τη συμβολή εθελοντών και οργανώσεων για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών. Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, με τραύματα από ξυλοδαρμό, φρόντισε χθες το βράδυ η ιατρική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη.

Όπως είπαν οι ίδιοι στους γιατρούς, ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ, μέσω της οποίας προσπάθησαν χθες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, εξήγησε ο Γιόχαν Χάνγκενσεν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Τρεις από τους τραυματίες, οι οποίοι προσήλθαν στο ιατρείο που βρίσκεται εντός του καταυλισμού της Ειδομένης, διακομίστηκαν -σύμφωνα με τον ίδιο- στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

 

Σχετικά Νέα