Νέο συγκλονιστικό βίντεο:Το Τούρκικο λιμενικό χτυπά πρόσφυγες σε φουσκωτό

Σήμερα, Σάββατο, δημοσιοποιήθηκε και 4λεπτο απόσπασμα από το βίντεο που τράβηξε το συνεργείο του Channel4News, αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο της δολοφονικής στάσης του τουρκικού λιμενικού:

Σε σειρά από μηνύματά του στο Twitter, o Aλεξ Τόμσον του Channel 4 καταγράφει τον αγώνα των 40 προσφύγων να αποφύγουν την επίθεση του τουρκικού λιμενικού, οι άνδρες του οποίου προσπάθησαν με κοντάρια να καταστρέψουν την εξωλέμβια μηχανή του φουσκωτού. Όταν απέτυχαν, το τουρκικό σκάφος άρχισε να προκαλεί κυματισμούς – με κίνδυνο να ανατρέψει το φουσκωτό – για να εμποδίσει την πορεία των προσφύγων προς τις ελληνικές ακτές.

Τελικά, το φουσκωτό καταφέρνει να φτάσει στα ελληνικά ύδατα και το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού της Moas το καθοδηγεί με ασφάλεια προς την ακτή.

Στιγμιότυπα:

Το σκάφος του τούρκικου λιμενικού ξεκινά την αναχαίτιση του φουσκωτού

Στο φουσκωτό επιβαίνουν 20 άντρες, 15 παιδιά και 5 γυναίκες

Η επίθεση με κοντάρια προς τους πρόσφυγες για να καταστρέψουν την μηχανή.

Ακολουθεί η πρόκληση κυματισμού από το σκάφος του τούρκικου λιμενικού:

Και το σχετικό βίντεο:

Η επίθεση διαρκεί περί τη μισή ώρα. Το φουσκωτό καταφέρνει να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού ζητά από τους πρόσφυγες να μην στέκονται όρθιοι, για να μην αναποδογυρίσει το σκάφος τους, και τους καθοδηγεί να μην τσακιστούν στα βράχια:

Λίγο πριν την άφιξη. Στο σκάφος επιβαίνουν ένας δικηγόρος από τη Δαμασκό, ένας μηχανικός από τη Ράκα, μια νοσοκόμα από την Ασμάρα, ένας δάσκαλος από το Χαλέπι…

Και η άφιξη στο Αγαθονήσι, και οι πρώτες προσευχές:

Ένας έλληνας ψαράς σπεύδει σε βοήθεια

Πρώτες βοήθειες από τους ναυαγοσώστες της MOAS

Εξαντλημένοι, αλλά ζωντανοί

Και μια προσευχή, επειδή κατάφεραν να επιβιώσουν:

Η οδύσσεια, ωστόσο, θα συνεχιστεί.

Πηγή: left.gr

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα