Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς-Πώς απαντά η Μάγδα Φύσσα

2444045Όπως μεταδίδει Το ποντίκι,αποφυλακίστηκε σήμερα, με περιοριστικούς όρους ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, μετά από παραμονή στη φυλακή για 30 μήνες, καθώς έληξε το ανώτατο επιτρεπτό όριο της προσωρινής κράτησής του.

Σύμφωνα με το βούλευμα (αριθμός 260/2016) το Συμβούλιο Εφετών θέτει τον Γιώργο Ρουπακιά σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση, του στερεί το δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να βγει από το σπίτι του μόνο κατά τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συμπλήρωσε 30 μήνες στη φυλακή, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να «μετρούν» μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τη δικογραφία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται να υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του με ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής ως «απλή υποστήριξη στο κόμμα».

Η απόφαση που είναι γνωστή εδώ και ένα μήνα έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Χαρακτηριστική είναι η οργή της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία στην εκπομπή CheckPoint εξέφρασε το θυμό της αναφερόμενη στην ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Ρουπακιά λέγοντας πως «μου στέρησαν το παιδί μου έτσι, γιατί γουστάρανε εκείνο το βράδυ. Έτσι γουστάρανε να δείξουν την ισχύ τους».

Με αφορμή την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, δημοσίευσε ένα βίντεο για να εκφράσει την αντίθεσή της με τη συγκεκριμένη απόφαση και να υπενθυμίσει τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε το παιδί της.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Για την αποφυλάκιση του δολοφόνου Ρουπακιά

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα