Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία

κατάλογοςΕπεισόδια ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι και τη γαλλική επαρχία κατά τη διάρκεια μιας ημέρας δράσης των νέων κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου, ενώ τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παρά τις παραχωρήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, η οποία αναθεώρησε το σχέδιό της μπροστά στην αντίδραση των συνδικάτων και οργανώσεων της νεολαίας, οι αντίπαλοι του σχεδίου εννοούν να διατηρήσουν την πίεση έπειτα από μια πρώτη επιτυχημένη κινητοποίηση την περασμένη εβδομάδα.

«Το διακύβευμα είναι να μαζικοποιηθεί η κινητοποίηση από την πλευρά των νέων πριν ενωθούν με τους μισθωτούς στις 31 Μαρτίου«, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουίλιαμ Μαρτινέ, πρόεδρος της UNEF, του μεγαλύτερου φοιτητικού συνδικάτου και μιας από τις οργανώσεις οι οποίες κάλεσαν τους φοιτητές και τους μαθητές στη σημερινή κινητοποίηση.

CdwRMONWAAAb3VnΟ Μαρτινέ λέει ότι περιμένει να κατέβουν στους δρόμους τουλάχιστον όσοι νέοι είχαν κατέβει στις 9 Μαρτίου, όταν 100.000 είχαν διαδηλώσει παντού στη Γαλλία στο πλευρό 400.000 μισθωτών, σύμφωνα με την UNEF. Οι αρχές είχαν κάνει λόγο για ένα σύνολο 224.000 διαδηλωτών.

Πολλές δεκάδες Λύκεια και πανεπιστημιακές σχολές παραμένουν σήμερα αποκλεισμένες σε όλη τη χώρα και χιλιάδες νέοι έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν στους δρόμους.

Σε μερικές περιπτώσεις επεισόδια σημειώθηκαν σ’ αυτές τις πρώτες πορείες, πριν από την έναρξη της επίσημης διαδήλωσης που είχε προβλεφθεί για τις 14:30 (ώρα Ελλάδας).

Στο Παρίσι, τραπεζικά καταστήματα υπέστησαν ζημιές και τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν. Επεισόδια ξέσπασαν επίσης στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Νάντη (δυτική Γαλλία), την Ρουέν (κεντροδυτική) και τη Μασσαλία (νοτιοανατολική).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα