Ισπανία:Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό(Βίντεο)

68fec8af4248ef6278d2cabed25cafff-696x464Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους σε περισσότερες από 50 πόλεις στην Ισπανία καταγγέλλοντας το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας που τίθεται επί τάπητος στη Σύνοδο της ΕΕ. «Η συμφωνία είναι παράνομη», ήταν το δημοφιλέστερο σύνθημα στο συλλαλητήριο στην πλατεία Puerta del Sol στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου συμμετείχαν 5.000 διαδηλωτές.

«Είμαστε ανοιχτά και ανεπιφύλακτα αντίθετοι στα σχέδια των Βρυξελλών», δήλωσε ο Εστεμπάν Μπελτράν, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ισπανία, διαβάζοντας  δημόσια το μανιφέστο στην καρδιά της Μαδρίτης, απέναντι ακριβώς από το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν  την κυβέρνηση του Mariano Rajoy να προβάλει βέτο στην συμφωνία, ενώ πολλαπλασιάζονταν και τα μηνύματα στο Twitter, που καταγγέλλουν ότι η πρωτοβουλία της ΕΕ παραβαίνει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

«Η  ΕΕ δεν είναι σε θέση να βρει απόφαση συμβατή με το δράμα των εκατομμυρίων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στην Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία και στις πύλες της ΕΕ, όπου υψώνονται τοίχοι και φράχτες», αναφέρεται στο μήνυμα του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Ignacio Fernandez.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα