

Πλατιά χαμόγελα έφερε στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου ο εφετινός Ιούλιος. Τον έβδομο μήνα του έτους ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 11.839 καινούρια επιβατηγά οχήματα, που συνιστούν αύξηση 29,8% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, όπου είχαν πωληθεί 9.124 Ι.Χ. Συνολικά, έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους 77.396 καινούρια Ι.Χ. έναντι 71.436 της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (+8,3%). Από τις εταιρείες ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους η Toyota και η Hyundai, οι οποίες ξεπέρασαν και το ψυχολογικό όριο των 1.000 ταξινομήσεων με 1.479 και 1.149 πωλήσεις αντίστοιχα.
Πολύ δυνατές ήταν τον Ιούλιο επίσης οι Volkswagen (944 πωλήσεις), η Peugeot (917) και η Suzuki (821), που συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο πωλήσεων από τις mainstream μάρκες εμφάνισε η Skoda με +113,8% και 419 ταξινομήσεις εφέτος τον Ιούλιο έναντι 196 τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Aπό τις premium μάρκες ξεχώρισε η Audi με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις, καθώς τον εφετινό Ιούλιο κατέγραψε 547 ταξινομήσεις έναντι 281 του Ιουλίου του 2018 (+94,7%).
Στο σύνολο του πρώτου επταμήνου απαρτίζουν την πρώτη πεντάδα οι Toyota (8.100 πωλήσεις), Peugeot (7.203), VW (6.219), FIAT (5.956) και Hyundai (5.702). Στις premium μάρκες έχει περάσει πλέον μπροστά η Audi (2.638 ταξινομήσεις) και ακολουθούν οι Mercedes (2.619), BMW (1.943) και Volvo (1.061).
Πηγή: insider.gr
Σχετικά Νέα
Ανέκαμψε ο χρυσός μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο.
Το στοίχημα των επενδυτών στη Wall Street μετά το deal ΗΠΑ – Κίνας
Με ένα… ξέφρενο πάρτι υποδέχθηκαν οι παγκόσμιες αγορές το νέο μορατόριουμ 90 ημερών στους.
Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές για τέταρτη μέρα σερί
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στην πλειοψηφία τους, διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας μετά.
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.