Ακτή Ελεφαντοστού:Πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο

btgvgbΣύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο ένοπλοι, οι οποίοι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο, όπου συχνάζουν τουρίστες υπήκοοι δυτικών χωρών, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ, περίπου 40χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας, Αμπιτζάν.

Οι ένοπλοι «που ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L’Etoile du sud…» περιέγραψε ένα αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται τουλάχιστον 7 άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, ενώ γίνεται λόγος για 4 Γάλλους υπηκόους, που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά, ενώ δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται προς το σημείο.

 

Νωρίτερα…..

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr.

Ο απολογισμός από τους πυροβολισμούς όπως επίσης και η ταυτότητα των προσώπων που άνοιξαν πυρ δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα