Ισπανία:Νέες εκλογές δεν θα άρουν το πολιτικό αδιέξοδο

raxoi-ispania-bouliΨήφους στα ίδια κόμματα που επέλεξαν και στις εκλογές του Δεκεμβρίου θα έδιναν οι Ισπανοί σε περίπτωση που διεξαγόταν μια νέα εκλογική αναμέτρηση και έτσι κανένα κόμμα δεν λάμβανε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει και το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα θα συνεχιζόταν.

Αυτό καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα El Pais.

Τα κόμματα της χώρας απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση έπειτα από δύο μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων και δύο ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, όπου απορρίφθηκε το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τους Σοσιαλιστές. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες αν το αδιέξοδο δεν αρθεί πριν από την προθεσμία της 2ας Μαΐου.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metroscopia, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα κέρδιζε εκ νέου τις περισσότερες ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%, μακριά ωστόσο από την απόλυτη πλειοψηφία που θα του επέτρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλιστές θα συγκέντρωναν ποσοστό 23,1% στη δεύτερη θέση, ενώ οι Ciudadanos (C’s) και οι Podemos θα καταλάμβαναν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με ποσοστό 19,5% και 16,8%.

Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι συν/πλην 2,9%. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 πολίτες και διεξήχθη την 8η και 9η Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα