Νέος επικεφαλής για το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

FBGGSΟ Αμερικανός στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι,είναι ο νέος  επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη.Ο Κέρτις Σκαπαρότι  πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα  ήταν επικεφαλής των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Ο στρατηγός Σκαπαρότι, θα διαδεχθεί τον Αμερικανό πτέραρχο Φίλιπ Μπρίντλαβ στο αξίωμα. Για τον διορισμό του χρειάζεται η έγκριση της αμερικανικής γερουσίας.

Ο Μπρίντλαβ, που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Μάιο του 2013, επέκρινε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το αξίωμα κατέχει πάντοτε Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός.

Σε ανακοίνωσή του, το NATO ανέφερε ότι έχει ήδη εγκρίνει τον διορισμό του Σκαπαρότι.

Σύμφωνα με έναν ευρωπαίο διπλωμάτη, ο διορισμός του στρατηγού Σκαπαρότι δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ήταν κάτι που «αναμενόταν», εξήγησε η πηγή αυτή.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής αναμένεται να γίνει στο ανώτατο αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στη Μονς του Βελγίου, «την άνοιξη του 2016», αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού του στο εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του NATO.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα