RT: Έκαψαν ζωντανούς και αποκεφάλισαν Κούρδους! Για «πολιτική εθνοκάθαρσης» και «εγκλήματα πολέμου» κατηγορούν τον Ερντογάν (βίντεο)

Οι καταγγελίες για σφαγή 150 Κούρδων, τους οποίους οι Τούρκοι στρατιώτες φέρεται να έκαψαν ζωντανούς και να αποκεφάλισαν, είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο, από βουλευτή φιλοκουρδικού κόμματος, ωστόσο τότε δεν κατέστη δυνατή η διασταύρωση με ρεπορτάζ επί τόπου των όσων καταγγέλλονταν.

Σήμερα, το Russia Today, παρουσιάζει το ρεπορτάζ του Ουίλιαμ Γουάιτμαν, ο οποίος μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες που γλίτωσαν από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού και υπέδειξαν το σημείο όπου έγινε η σφαγή, περιγράφοντας τα γεγονότα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως επισημαίνει το ρωσικό δίκτυο.

Έκαψαν περίπου 40-50 ανθρώπους ζωντανούς μέσα σε ένα μόνο από τα κτίρια, λέει κάτοικος στον ρεπόρτερ του RT.

«Οι Τούρκοι τους έκαψαν όλους. Όταν μπήκαμε στο υπόγειο, βρήκαμε αποκεφαλισμένα πτώματα. Τους έκαψαν και τους αποκεφάλισαν».

«Δεν θα το ευχόμουν αυτό για κανέναν. Ο Ερντογάν κατέστρεψε τον κόσμο μας. Μας έκαψε: 300, 400, ίσως και 500 ανθρώπους. Ήταν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, ακόμη και 10 ετών. Σκότωσαν και γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη» καταγγέλλει μια γυναίκα, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι σκοτώνει αδιακρίτως αμάχους στα πλαίσια της αποκαλούμενης μάχης κατά των ανταρτών του κουρδικού ΡΚΚ:

Φωτογραφία από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του RT.

<p>Φωτογραφία από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του RT.</p>

«Γυναίκες και παιδιά ζούσαν εδώ. Ο Ερντογάν τους σκότωσε όλους με βαρύ οπλισμό, κατέστρεψε αυτό το σπίτι. Λένε ότι πολεμούν τρομοκράτες (του ΡΚΚ), αλλά που είναι οι τρομοκράτες;» διερωτάται συγκλονισμένη, δείχνοντας σημάδια από αίμα στα ερείπια κτιρίου.

«Ο στόχος της κυβέρνησης του Ερντογάν είναι μια εκστρατεία που ισούται με γενοκτονία κατά των Κούρδων, γιατί αυτό συμβαίνει τώρα. Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται ότι διεξάγεται μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Ο τουρκικός στρατός είναι σαφές ότι χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό» δηλώνει μιλώντας στο RT, ο Γκρέγκορι Κόπλεϊ, του Defense and Foreign Affairs.

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί τον Ερντογάν και ο διευθυντής του αμερικανο-κουρδικού δικτύου AKIN, Kani Xulam, τονίζοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν αδιακρίτως σε πολίτες που δεν πήραν μέρος στις μάχες, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες:

Φωτογραφία: RT

 RT</p>

«Μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ και αποκαλείται μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να μετατρέπει σε στόχο μια ολόκληρη πόλη» λέει ο Xulam και τονίζει επικαλούμενος στοιχεία από το Τουρκικό Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:

«178 πολίτες έγιναν εσκεμμένα στόχοι σε τρία διαφορετικά υπόγεια κτιρίων και μεταξύ των νεκρών υπήρχαν και παιδιά 9-10 ετών…Η κυβέρνηση, όχι μόνο μετέτρεψε τους ανθρώπους εσκεμμένα σε στόχους και τους εκτέλεσε, αλλά και τους έκαψε. Ορισμένοι συγγενείς παρέλαβαν χούφτες από τα οστά των αγαπημένων τους».

Σύμφωνα με τον Xulam, η επιχείρηση της Άγκυρας κατά των Κούρδων πηγάζει από το γεγονός ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να εδραιωθεί ως «ο ανώτατος ηγέτης, ο σουλτάνος», κάτι στο οποίο ανθίστανται σθεναρά τόσο οι Κούρδοι πολίτες, όσο και οι βουλευτές που τους εκπροσωπούν.

Στόχος του Τούρκου προέδρου είναι, όπως επισημαίνει ο διευθυντής του AKIN, να αποδεχθούν οι Κούρδοι-οι οποίοι αποτελούν σημαντική εθνική μειονότητα (15%-30% του τουρκικού πληθυσμού σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις)- ένα στάτους «κατωτερότητας» και να σταματήσουν να διεκδικούν αυτονομία, γλωσσικά και πολιτισμικά δικαιώματα.

Φωτογραφία: RT

 RT</p>

Από όταν ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Cizre όπου διαμένει κουρδικός πληθυσμός, μέλη του ευρωκοινοβουλίου έχουν απευθυνθεί στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν με ανοιχτές επιστολές και δημόσιες ομιλίες, καλώντας τον να θέσει ένα τέλος στην βία σε τουρκικές περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους.

Το RT αναφέρει ότι έχει καταθέσει το υλικό από την περιοχή σε ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο Ερυθρός Σταυρός, ρωτώντας τους οργανισμούς αν σκοπεύουν να ερευνήσουν τις συγκλονιστικές καταγγελίες.

left.gr

Δ.Ρ. www.ethnos.gr πηγή: Russia Today

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα