Παυλόπουλος:Χωρίς αλληλεγγύη στο ζήτημα της προσφυγικής τραγωδίας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον

e977299e4611c9d1f004e65e3cf41bfc_LΧωρίς αλληλεγγύη στο ζήτημα της προσφυγικής τραγωδίας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Άρτα.

Κατά την αντιφώνησή του στην τελετή της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Αρταίων, ο κ. Παυλόπουλος προειδοποίησε ότι «από την κρίσιμη Σύνοδο της 17ης Μαρτίου θα κριθεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί» και στηλίτευσε τη στάση ορισμένων χωρών, «φωτογραφίζοντας» τις χώρες του Βίζεγκραντ.

«Ευρώπη χωρίς ανθρωπισμό δεν μπορεί να υπάρξει», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Εκείνοι οι εταίροι μας –ευτυχώς λίγοι-  οι οποίοι δεν το αντιλαμβάνονται σήμερα ή πρέπει να συνετισθούν, ακόμη και υπό το βάρος των πιο αυστηρών κυρώσεων ή, αν δεν συνετίζονται, δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Διότι, άλλως, αυτή η μικρή μειοψηφία κρατών, με πολύ μικρή άλλωστε ευρωπαϊκή διαδρομή, θα προκαλέσει το τέλος του Ευρωπαϊκού Οράματος».

Κάλεσε τέλος όλους τους εταίρους της χώρας μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιληφθούν ότι «στο κέντρο βάρους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος βρίσκεται όχι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος»
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα