Παπαδημούλης:Λύση στο προσφυγικό είναι η μετεγκατάσταση, απαραίτητα τα ανοιχτά σύνορα

  κατάλογοςΟ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ανταποκριτή του φλαμανδικού ειδησεογραφικού δικτύου VRT για το προσφυγικό και τη στάση της ΕΕ απέναντι στο ζήτημα ,υπογράμμισε ότι «Στο προσφυγικό, δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «η λύση στο προσφυγικό είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι η εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ανοιχτά σύνορα».

Παράλληλα,ο κ.Παπαδημούλης δήλωσε  «Η λύση στο προσφυγικό είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι η εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ανοιχτά σύνορα και στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα. Ο κίνδυνος αναβίωσης του ακραίου εθνικισμού είναι μια τεράστια απειλή, οι ρατσιστικές αντιδράσεις και το μίσος απειλούν την Ευρώπη.  Να μην ξεχνάμε πως ο εθνικισμός και ο ρατσισμός οδήγησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πρώτα απ’ όλα δεν είναι δεδομένη η ειρήνη στην Ευρώπη. Πρέπει συνεχώς να παλεύουμε για αυτή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα