29η Νοέμβρη: Ημέρα διεθνιστικών παρεμβάσεων στα σχολεία

Με κείμενό της η οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί  μαθητές & μαθήτριες, δασκάλους & καθηγητές, εργατικά σωματεία & τοπικές κινήσεις να αντισταθούν και να στιγματίσουν κάθε φασιστικό θύλακα εντός κι εκτός σχολείου.

Αναλυτικά το κείμενο 

Στις 29 του Νοέμβρη απαντάμε έμπρακτα στις προκλήσεις των νεοναζί. Κλιμάκια της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού θα βρίσκονται σε σχολεία υποστηρίζοντας την ταξικές μάχες της νεολαίας ενάντια στο φασισμό. Από τους διεθνιστές φαντάρους ενάντια στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην ΕΠΟΝ και στους σαλταδόρους στην Κατοχή ως τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο και τους καταληψίες που υπεράσπισε ο αγωνιστής καθηγητής Τεμπονέρας, υπάρχει ένα νήμα αντίστασης που εμπνέει τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι αγορές απαιτούν την υπακοή και την καταστολή των εργατικών και νεολαιίστικων προοδευτικών αγώνων με το αστικό μπλοκ να προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα ως ιδεολογικό και οργανωτικό κέντρο καταστολής των αγώνων. Η απάντηση στην πολιτική αντεπανάσταση μπορεί να έρθει μόνο με την ανάδειξη ενός συγκροτημένου διεθνιστικού προγράμματος που θα προβάλλει την ταξική αδερφοσύνη των Αλβανών, Μακεδόνων, Βουλγάρων, Τούρκων και Ελλήνων εργατών ενάντια στον εθνικιστικό αδελφοκτόνο κανιβαλισμό και στην υποταγή στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η πολιτική πτέρυγα της ακροδεξιάς και του φασισμού, όντας οργανωτικά ηττημένη στον ελλαδικό χώρο χάρη στους μαχητικούς αντιφασιστικούς αγώνες, επιδίδεται σε πατριδοκαπηλία για να εισβάλει στα σχολεία και να περιχύσει το ρατσιστικό μίσος και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στους μαθητές. Κανένας δήθεν πατριωτισμός δεν ξεπλένει τα εγκλήματα του εθνικισμού και τους φορείς του.

Η ΝΔ με μεγάλη μερίδα των αστικών ΜΜΕ επιχειρεί, επίσης, να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης με fake news παρουσιάζοντας ως καταλήψεις και μαθητικό ξεσηκωμό μεμονωμένα περιστατικά με αποδεδειγμένη υποκίνηση από τους
εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και λοιπών νεοναζιστικών απόνερων αυτής.

Όμως, οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν τους δικούς τους ήρωες που αγωνίστηκαν για μια άλλη κοινωνία. Κανένας νοσταλγός του φασισμού και εθνικιστής τραμπούκος δεν νοείται για σημείο αναφοράς.

Καλούμε μαθητές & μαθήτριες, δασκάλους & καθηγητές, εργατικά σωματεία & τοπικές κινήσεις να αντισταθούν και να στιγματίσουν κάθε φασιστικό θύλακα εντός κι εκτός σχολείου, που θεωρεί πως μπορεί να περιφέρεται με την ανοχή μας. Οι φασίστες θα τσακίζονται σε κάθε γειτονιά.

Το κάλεσμα της ΟΡ.Μ.Α. 

Σχετικά Νέα