Ολάντ:«Αλληλεγγύη για την Ελλάδα, συνεργασία με την Τουρκία και προστασία των συνόρων της Ευρώπης»

«Αλληλεγγύη για την Ελλάδα, συνεργασία με την Τουρκία και προστασία των συνόρων της Ευρώπης». Σε αυτή τη φράση συνόψισε σήμερα, Δευτέρα (07/03/2016) ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το διακύβευμα της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.

«Η Ελλάδα υποδέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι έχει πλέον και η μεταναστευτική οδός των δυτικών Βαλκανίων και για αυτόν, ακριβώς, τον λόγο θα πρέπει να τη βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από το χώρο, όπου διεξάγεται η Σύνοδος.AdTech Ad

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα παράσχει βοήθεια προς την Τουρκία, τονίζοντας, ωστόσο ότι «η Άγκυρα θα πρέπει να αποδεχθεί τις διαδικασίες επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών επί του εδάφους της».

Και πρόσθεσε ότι «αυτή η βοήθεια προς την Τουρκία θα πρέπει να δοθεί με προσοχή και υπό προϋποθέσεις, καθώς η χώρα εξακολουθεί να έχει ανοικτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, το οποίο είναι μείζον».

«Απέναντι σε αυτό που αποκαλούμε ευρωπαϊκή κρίση, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει με αλληλεγγύη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα