Αυτό είναι το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

e1c756ad3d7b28ceae33a24420699df1_XLΤο προσχέδιο των συμπερασμάτων που αναμένεται να υπογράψουν οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απόψε το βράδυ μετά το πέρας της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό δημοσιεύει το real.gr.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας για πρόσφυγες και μετανάστες στο οποίο έχουν προβεί χώρες των Βαλκανίων και σημειώνεται ότι η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκύψει στη χώρα εξαιτίας αυτού. Επίσης γίνεται αναφορά στην έναρξη φύλαξης των συνόρων από τη Frontex και στην ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ειδομένης.

Στο σχέδιο προβλέπεται η άμεση έναρξη επαναπροώθηση στην Τουρκία εντός 48 ωρών από τη στιγμή άφιξής τους σε ελληνικό έδαφος όλων των μεταναστών που δεν προστατεύονται από το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ η Ελλάδα καλείται να φροντίσει για την άμεση στέγαση τουλάχιστον 50.000 προσφύγων (εφαρμογή της συμφωνίας της 25ης Οκτωβρίου).

Ακόμη αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα παραμένουν εδώ μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το προσχέδιο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα