Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Μαρ 6th, 2016

ΛΑΕ:Oι πιέσεις από τους δανειστές θα οδηγήσουν πιθανότητα σε επώδυνα μέτρα

Δήλωση του Αλέκου Καλύβη, υπεύθυνου του γραφείου τύπου της ΛΑΕ:

laiki-enotita-sima-logotupo

Το ΔΝΤ θέλει να καταγραφεί πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κενό , να γίνουν πολύ μεγαλύτερες περικοπές ,να προχωρήσει η εργασιακή αποδιοργάνωση με ομαδικές απολύσεις , να γίνει πιο «τολμηρή» ρύθμιση στο χρέος.Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θέλουν να προχωρήσουν οι συμφωνίες ιδιαίτερα στα ζητήματα του ασφαλιστικού ,των ιδιωτικοποιήσεων ,της ρευστοποίησης των κόκκινων δανείων.

Οι πιέσεις,λοιπόν, που ασκούνται από τους δανειστές, όπου ο καθένας έχει τη δική του προτεραιότητα ,θα οδηγήσουν πιθανότητα σε νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. Διότι όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Αυτό ισχύει ιδίως όταν τα τελευταία επιμένουν να παραμένουν στον βάλτο των μνημονίων.

Άν έχει βάση,επίσης, η δημοσιογραφική πληροφορία για κατά δόσεις αξιολόγηση και για σπάσιμο της χρηματοδότησης σε ακόμη μικρότερες δόσεις χρηματοδότησης ,τότε έτσι θα δημιουργηθεί ένας πρόσθετος μηχανισμός για ακόμη μεγαλύτερους εκβιασμούς .

Για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε: Η αξιολόγηση δεν είναι η λύτρωση αλλά η κορύφωση του δράματος διότι θα έχει συντελεστεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών διατάξεων του 3ου μνημονίου.

Αυτό που έχει πραγματική αξία είναι η πλήρης απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις τους.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo