Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Μαρ 5th, 2016

Επίθεση από την Τουρκία καταγγέλλουν οι Κούρδοι σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Συρία

newego_LARGE_t_1101_54411726_type13031Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,εκπρόσωπος των κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), δήλωσε σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε κατά Κούρδων πολιτοφυλάκων κοντά στην πόλη Καμισλί στα βορειανατολικά της Συρίας. Η πόλη Καμισλί βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία.

“Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν κατά μελών του YPG, κοντά στην πόλη Καμισλί, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό ενός πολιτοφύλακα, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ των δύο πλευρών. Από το επεισόδιο αυτό, έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή,” δήλωσε ο Ρεντούρ Ξελίλ.

Οι δυνάμεις του YPG έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναλάβει δράση και κατά των συριακών ανταρτικών ομάδων στη βορειοδυτική Συρία, σε μικρή απόσταση από το Χαλέπι.

Η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει τις Κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Προστασίας, ως “τρομοκρατική οργάνωση.” Η Άγκυρα θεωρεί το YPG ως “προέκταση” των Κούρδων ανταρτών που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο, εδώ και τρεις δεικαετίες στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo