Site icon The Indicator

Δ.Αβραμόπουλος:Το χθεσινό ανακοινωθέν κινείται στο πνεύμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

220216184317_7627Μήνυμα πως καμία χώρα-μέλος της ζώνης Σένγκεν δεν πρόκειται να τεθεί εκτός αυτής, αλλά πως προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων, έστειλε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε κοινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και του Ιδρύματος “Konrad Adenauer”, με τίτλο: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική πρόκληση.

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολιάζοντας το χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών είπε ότι  “βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ”. Η Σύνοδος αυτή είναι “εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται”, παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι  “Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη ζώνη Σένγκεν. Προϋποθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν”, ενώ στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου “να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν”.

Exit mobile version