Δ.Αβραμόπουλος:H Ελλάδα έχει προθεσμία μέχρι τις 12/5 για την καταγραφή

avramopoulos-1_3Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας  στη γερμανική εφημερίδα Die Welt,δήλωσε ότι η Ευρώπη θα δώσει στην Ελλάδα προθεσμία έως τις 12 Μαΐου για νακαταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, αλλιώς θα επιβάλλειμεγαλύτερους συνοριακούς ελέγχους.

«Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαΐου. Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη», είπε.

Ο Αβραμόπουλος είπε στην εφημερίδα ότι ο στόχος ήταν να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν, έως τον Νοέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει στα μέσα Μαρτίουπροσχέδια νόμου για την μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου κανονισμούτης συμφωνίας του Δουβλίνου σύμφωνα με τον οποίο οι αιτήσεις ασύλουπρέπει να εξεταστούν στη χώρα όπου ζητείται αρχικά το άσυλο.

«Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούνκαλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη«, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα