Χουλιαράκης:Δεν δικαιολογούνται οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

xouliarakisΌπως μεταδίδει η Αυγή,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία στα οποία είχε βασιστεί η συμφωνία ώστε να συμφωνηθούν τα οικονομικά μεγέθη (πλεόνασμα, ανάπτυξη κ.λπ.) είναι «σαφώς βελτιωμένα» και επομένως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα .

Το ΔΝΤ πρέπει να εξηγήσει τις θέσεις του και τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει τις κρίσεις του ΔΝΤ, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, σε παρέμβασή του στην Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία στα οποία είχε βασιστεί η συμφωνία ώστε να συμφωνηθούν τα οικονομικά μεγέθη (πλεόνασμα, ανάπτυξη κ.λπ.) είναι «σαφώς βελτιωμένα» και επομένως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα.

«Το ΔΝΤ είναι σε δύσκολη θέση γιατί θα πρέπει να εξηγήσει τις εκτιμήσεις του. Και όλα τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να απομονώσει και να αποδομήσει τις κρίσεις του ΔΝΤ», τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα