Θεοδωράκης:Να μην υπάρξει σύνδεση της αξιολόγησης με το προσφυγικό

κατάλογοςΟ Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στο «Αθήνα 9,84» ενόψει της αυριανής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών,ανέφερε«Δεν είμαι σίγουρος πως ο Πρωθυπουργός έχει καταλάβει το πρόβλημα της χώρας. Είπε όλα καλά τα κάναμε και συνεχίζουμε να τα κάνουμε καλά, απλά θέλουμε και μια βοήθεια από τα άλλα κόμματα, σε όλα αυτά που κάνουμε καλά. Εάν πάμε έτσι στη συνάντηση των αρχηγών, δε θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα» .

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης  αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα λέγοντας: «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει διοικήσει. Πρέπει να συντονίσουμε την αστυνομία, το λιμενικό, τις ΜΚΟ, τους δήμους, τις εθελοντικές οργανώσεις. Είναι ένα τεράστιο έργο, που δε μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος που έχει απλώς καλή διάθεση. Ο κ. Μουζάλας έχει την καλή διάθεση αλλά δεν έχει την εμπειρία και δεν έχει οπλιστεί από την κυβέρνηση με τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες, τις οποίες θα έπρεπε να έχει. Στην πραγματικότητα μιλώ για υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο, το οποίο θα έχει οικουμενική αποδοχή. Χρειαζόμαστε έναν υπερυπουργό, που θα μιλά απευθείας στον πρωθυπουργό με την εύνοια και την αποδοχή των πολιτικών αρχηγών».Παράλληλα σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που προτείνει είπε: «Έχω συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό μου. Δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρω τώρα σε συζητήσεις γιατί σημασία έχει να δεχτεί ο κ. Τσίπρας αυτή την ανάγκη. Αν θεωρεί ότι όλα γίνονται καλά δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Αυτός είναι Πρωθυπουργός. Επίσης να σας πω ότι εκ των πολιτικών αρχηγών υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν θετικά αυτή την πρότασή μου».

Επιπλέον αναφερόμενος στη σύνδεση της αξιολόγησης με το προσφυγικό ήταν κατηγορηματικός: «Διαφωνώ να υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης με το προσφυγικό. Είναι ντροπή να βάζουμε σε μια ζυγαριά από τη μια τις ανθρώπινες ζωές και από την άλλη τις υποχρεώσεις της χώρας μας. Επίσης θεωρώ ότι μία κακή κυβέρνηση, όπως είναι η σημερινή, μπορεί να επαναπαυθεί και να πει ”δε χρειάζεται καμιά μεταρρύθμιση στην οικονομία, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε και τίποτα από όλα τα σημαντικά που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε. Θα πάρουμε κάποια λεφτά και οι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν κάνοντας τα στραβά μάτια επειδή περιθάλπτουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες”. Και θα τελειώσει η υπόθεση και δε θα γίνει τίποτα στη χώρα. Αξιολόγηση και προσφυγικό είναι δύο ξεχωριστές ιστορίες. Η χώρα πρέπει να μεταρρυθμιστεί και πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο επικεφαλής μιλώντας για το ασφαλιστικό τόνισε:«Το Ποτάμι δεν το ενδιαφέρει να υπερασπιστεί τους νυν συνταξιούχους εις βάρος των μελλοντικών συνταξιούχων. Η θέση μας στο Ασφαλιστικό είναι συνολική. Περιμένουμε να δούμε ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης γιατί βεβαίως πρέπει τα γηρατειά να νιώθουν ασφάλεια αλλά το κύριο ζήτημα είναι να μην νιώθουν αδικημένοι οι άνθρωποι της εργασίας, οι άνθρωποι που θα δώσουν τα λεφτά τους για να παίρνουν σύνταξη οι σημερινοί συνταξιούχοι. Δε μας αρέσουν αυτές οι απλοϊκές κόκκινες γραμμές, που απλώς χαϊδεύουν τα αυτιά των συνταξιούχων

Tέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον βουλευτή του κινήματος Χάρη Θεοχάρη είπε: «Εδώ και αρκετό καιρό ο Χάρης είχε μια κριτική, δεν θέλω να τη χαρακτηρίσω, ακατανόητη για τους περισσότερους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αποφάσισε κυρίως να κάνει κριτική από το να προβάλει τις θέσεις του Κινήματος. Παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και, ελπίζω αν το θελήσει, θα είναι και πάρα πολύ χρήσιμος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα