Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Μαρ 3rd, 2016

O Βαρουφάκης απαντά στις κατηγορίες του Βρετανού υπουργού Οικονομικών(Βιντεο)

6150230-1x1-940x940Απάντηση στα χθεσινά λεγόμενα του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν πως το κόμμα των Εργατικών επέλεξε τον Γιάνη Βαρουφάκη διότι ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Mickey Mouse είναι απασχολημένος, αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα μίλησε σε συνέντευξή του στο CNBC ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο κ. Βαρουφάκης για τα όσα δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, απάντησε πως ο κ. Όσμπορν πάσχει από βαριά μορφής ασθένειας «βάζω το πόδι στο στόμα» δηλαδή ότι μιλά εσφαλμένα και είναι καλύτερο να μην μιλά καθόλου.

«Όταν λοιπόν ο Τζορτζ Όσμπορν με χλευάζει, προφανώς προσπαθώντας να απολαύσει το γεγονός πως είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ένα ηττημένος υπουργός Οικονομικών αλλά από ποιόν; Από μια αδιάλλακτη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια επιμήκυνση και υποκριτική βοήθεια. Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό».

«Πιστεύει πραγματικά ο Τζορτζ Όσμπορν πως κοροϊδεύοντάς με, προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στη διανοητική του κατηγορία… Δεν πιστεύω πως κάνει οποιαδήποτε καλό για την νοημοσύνη του».

«Φαίνεται ανίκανος να αποτρέψει τα συνεχή αυτογκόλ», πρόσθεσε.

Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η προσφυγική κρίση αντανακλά «τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προειδοποίησε ότι Ελλάδα και Τουρκία κινδυνεύουν να γίνουν ένα «μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για κακότυχους πρόσφυγες».

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ευρώπη είναι «αρκετά πλούσια» ώστε να αντιμετωπίσει την εισροή προσφύγων στην ήπειρο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είναι κανονική ένωση με σύνορα που ελέγχουμε με ανθρώπινο τρόπο», κατέληξε.

Ολόκληρη η συνέντευξη 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo