Κασουλίδης:Δεν έχουν συζητηθεί σημαντικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

48B9B0DFFBC73EFD68BC388808407839Για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μίλησε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Εδώ και Τώρα», ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, αφού σημαντικά ζητήματα για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως το εδαφικό και η ασφάλεια, ακόμη δεν έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε και επισήμανε ότι πέραν των βασικών πτυχών του Κυπριακού, απομένει να γίνει αρκετή δουλειά στις διαπραγματεύσεις, σε ζητήματα που αφορούν το σύνταγμα, τους νόμους, τη συζήτηση για τη μεταβατική περίοδο και το κόστος της λύσης.

Ο διάλογος είπε, εισήλθε σε θέματα, τα οποία δεν είχαν συζητηθεί προηγουμένως, προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις βαίνουν με πιο χαμηλούς ρυθμούς».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, που φέρουν την τουρκοκυπριακή πλευρά να προβαίνει σε έργα ανάπτυξης στην κατεχόμενη Μόρφου, ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε ότι «χωρίς την επιστροφή της κατεχόμενης κωμόπολης δεν μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό».

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, είπε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεργαζόταν.

Ο κύριος Κασουλίδης δήλωσε ότι «εάν κάτι πάει στραβά στις συνομιλίες, δεν θα υπάρχει δικαιολογία για κανέναν να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα