Λαφαζάνης:Η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να αναλάβει πρωτοβουλίες για το προσφυγικό

panagiwtis-lafazanis O πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματός του, επισκέφθηκε το μεσημέριτους επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά και την Πέτρινη Αποθήκη, όπου φιλοξενούνται, προσωρινά πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα,σε δηλώσεις του, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, ενώ έκανε λόγο για παντελή απουσία του κράτους. «Οι πρόσφυγες ζουν σε μία κατάσταση κτηνωδίας, ακόμα και ζώα να ήταν τα μικρά παιδιά δεν θα στοιβάζονταν εδώ ως να είναι ποντίκια. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία εξυπηρέτηση από το κράτος, το κράτος απουσιάζει παντελώς. Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει και να δείχνει παραστατικά την ύπαρξη του ελληνικού κράτους και είναι ντροπή αυτό», είπε, προσθέτοντας πως «ό,τι γίνεται οφείλεται στην αλληλεγγύη που επιδεικνύουν εθελοντές».

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης,υποστήριξε  ότι η κυβέρνηση «πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να αναλάβει πρωτοβουλίες» για να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των προσφύγων με ανοιχτά τα σύνορα. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνεται άβουλη, μοιραία άπρακτη και εθελόδουλη από μία κυβέρνηση υπηρετική, να γίνεται σάντουιτς και να μπαίνει σε κλοιό ανάμεσα στο βρώμικο κατεστημένο της Ε.Ε. και τον τυχοδιωκτισμό και την προκλητικότητα της Τουρκίας. Πρέπει να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να ανοίξουν σύνορα και η Ελλάδα να βάλει βέτο σε όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. στον βαθμό που δεν ανοίγουν τα σύνορα και δεν τηρούνται αποφάσεις που λένε ότι πρέπει να είναι ανοιχτά τα σύνορα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα