Άγκυρα:Δεν αρνηθήκαμε την είσοδο του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα

“Κατασκευασμένο”  ρεπορτάζ αποκαλεί  η Άγκυρα την είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ότι δηλαδή  ο λόγος που οι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί στα τουρκικά νερά του Αιγαίου, για την παροχή βοήθειας στον έλεγχο των προσφυγικών ροών, είναι πως η ίδια η Τουρκία δεν έχει δώσει το πράσινο φως.

kuhbnmΤο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενο διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες,είχε αποκαλύψει ότι παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις από την γερμανική διοίκηση του ΝΑΤΟ μέσα στο σαββατοκύριακο, η Τουρκία δεν επέτρεψε την είσοδο των πλοίων στα νερά της.

Σύμφωνα με την Hurriyet, Τούρκοι αξιωματούχοι, που και οι ίδιοι κράτησαν την ανωνυμία τους, δήλωσαν πως “δεν θεωρούμε απαραίτητο να απαντήσουμε σε σχόλια, την πηγή των οποίων δεν γνωρίζουμε και τα οποία είναι προφανέστατα κατασκευασμένα και αποσκοπούν στην πρόκληση αντιπαράθεσης. Οι εργασίες συνεχίζονται, ώστε η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ να είναι αυτή που συμφωνήθηκε”.

Η πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως τώρα, μετά το ρεπορτάζ, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τον Γερμανό υποναύαρχο και πλωτάρχη της νατοϊκής επιχείρησης, Γιοργκ Κλάιν, να “μεταβεί στην Άγκυρα και να οριοθετήσει την περιοχή που το ΝΑΤΟ θα αναπτυχθεί”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα