«Τρομοκρατική οργάνωση» κήρυξαν τη Χεζμπολάχ οι μοναρχίες του Κόλπου

xezmpolΤο μπλοκ των έξι μοναρχικών του Αραβοπερσικού Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, κήρυξε και επίσημα τη λιβανική, σιιτική μουσουλμανική οργάνωση Χεζμπολάχ «τρομοκρατική».

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την Τετάρτη, αναφέρεται ότι η κίνηση έρχεται λόγω εχθρικών ενεργειών της οργάνωσης στο εσωτερικό των εν λόγω χωρών.

Η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τις κατά κύριο λόγο σουνιτικές μουσουλμανικές μοναρχίες, προβαίνει σε απόπειρες στρατολόγης μελών στον Κόλπο, ενώ διοχετεύει εκεί παράνομα όπλα και εκρηκτικά.Στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Ομάν.

Η σιιτική Χεζμπολάχ στηρίζεται οικονομικά και πολιτικά από το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, ενώ πολεμά στο πλευρό του κοσμικού, ωστόσο φιλοσιιτικού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία. Σύμμαχοι της Χεζμπολάχ είναι ακόμη οι σιίτες της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ (Χούδι) της Υεμένης και η φιλοσιιτική, φιλοϊρανική κυβέρνηση του Ιράκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα