Η «Σούπερ Τρίτη» έβγαλε νικητές την Κλίντον και τον Τράμπ

hilary-trampΟ Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, τα φαβορί των προκριματικών διαδικασιών των δύο μεγάλων κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Από επτά νίκες κατέγραψαν – σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων και τα πρώτα αποτελέσματα – ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, στις ψηφοφορίες της «Σούπερ Τρίτης» για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος αντίστοιχα.

Οι δύο υποψήφιοι κέρδισαν ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Τραμπ επικράτησε στην Αλαμπάμα, στο Άρκανσο, στη Τζόρτζια, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί, στο Βερμόντ και στη Βιρτζίνια, ενώ η Κλίντον στην Αλαμπάμα, στο Άρκανσο, στη Τζόρτζια, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί, το Τέξας, στη Βιρτζίνια και στην αμερικανική Σαμόα.

Ο ένας από τους δύο αντιπάλους του Τραμπ, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, κέρδισε στο Τέξας, την πολιτεία όπου εκλέγεται, και στη γειτονική Οκλαχόμα, ενισχύοντας το επιχείρημά του ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες να επικρατήσει επί του αμφιλεγόμενου Τραμπ. Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο ευνοούμενος του κατεστημένου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, προβλέπεται ότι θα επικρατήσει μόνο στη Μινεσότα.

Ο μοναδικός αντίπαλος της Κλίντον, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε στην πολιτεία του, το Βερμόντ, αλλά επίσης και στο Κολοράντο, στη Μινεσότα και την Οκλαχόμα, και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τη μάχη για να εξασφαλίσει το χρίσμα και στις 35 πολιτείες στις οποίες θα συνεχιστεί η κούρσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα