Πλαφόν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στη διάθεση των εισιτηρίων για πρόσφυγες

prosfigespeiraias-308x200Περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου το μεσημέρι δύο επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με 1.046 μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ από το πρωί υπάρχει και στους τρεις σταθμούς όπου βρίσκονται, εθελοντικές οργανώσεις ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα.

Μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO – σ.σ.: υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λειτουργεί από το 2011) κατέφθασαν σήμερα στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες, με στόχο να τους ενημερώσουν με τη βοήθεια μεταφραστή για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και για το πώς μπορούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τα έγγραφα που χρειάζονται.

Από σήμερα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά και την παρότρυνση του υπ. Ναυτιλίας για ελεγχόμενη επιβράδυνση στις προσφυγικές ροές από τα νησιά προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του θέματος, άρχισαν να εφαρμόζουν πλαφόν στη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Στόχος, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής των προσφύγων-μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Αύριο το πρωί αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το “Αριάνδη” από Χίο και Μυτιλήνη και το “Blue Star 2” από Ρόδο, Κω, Λέρο και Πάτμο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει επίσης στη διάθεσή του τρία ναυλωμένα πλοία για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων. Το “Ελευθέριος Βενιζέλος” που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, το καταμαράν “Tera Jet” (βρίσκεται στη Χίο) και το “Blue Star Patmos” (Πειραιάς) που αναμένεται να φορτώσει προκάτ οικίσκους με προορισμό το λιμάνι της Κω. Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10.00 το βράδυ και αναμένεται να καταπλεύσει στις 9.30 το πρωί στην Κω ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα