Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

israil-stratosΈνας 22χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ άλλοι έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών στον προσφυγικό καταυλισμό Καλάντια, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ, καθώς προσπαθούσαν να υποστηρίξουν δύο συναδέλφους τους που είχαν δεχτεί επίθεση την ώρα που απομακρύνονταν από περιοχή ένοπλης συμπλοκής. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου, Μότι Αλμόζ, δήλωσε ότι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν και πέντε συνοριακοί αστυνομικοί που έφτασαν στον καταυλισμό για να βγάλουν έξω τους δύο στρατιώτες που είχαν δεχτεί επίθεση.

Το όχημα των στρατιωτών δέχθηκε επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ, αναγκάζοντάς τους να το εγκαταλείψουν, ενώ διασώθηκαν αμέσως μετά, από τους συναδέλφους τους και τους αστυνομικούς που έσπευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό.

Οι στρατιωτικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο στρατιώτες να μπήκαν στον καταυλισμό κατά λάθος, εμπιστεύομενοι τα στοιχεία ηλεκτρονικών χαρτών στα κινητά τους τηλέφωνα.

– See more at: http://left.gr/news/israil-nekros-palaistinios-apo-pyra-israilinon-stratioton-sti-dytiki-ohthi#sthash.tDBet9sB.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα