Σ. Αραβία:Συζητήθηκε το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής στη Συρία

syria_kata_911081888Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες την πιθανότητα διεξαγωγής χερσαίας εισβολής σε συριακό έδαφος, χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποια απόφαση, αποκάλυψε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

“Συζητήθηκε πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες”, δήλωσε ο Ασέρι σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Ριάντ. “Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή”, τόνισε.

“Μόλις αυτή (σ.σ. η αποστολή) οργανωθεί και αποφασισθούν πόσα στρατεύματα και το πως θα σταλούν και σε ποιες περιοχές, θα συμμετάσχουμε σε αυτήν”, επισήμανε. “Χρειάζεται να συζητήσουμε εκτεταμένα σε στρατιωτικό επίπεδο με στρατιωτικούς ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε σχέδιο”, συμπλήρωσε.

Ο Ασέρι παράλληλα σημείωσε πως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι τώρα έτοιμο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα νότια της Τουρκίας, όπου τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, τα αεροσκάφη δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία επίθεση μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα