Υπερυπουργό οικουμενικής αποδοχής για το προσφυγικό προτείνει ο Θεοδωράκης

1466025Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,υπογράμμισε ότι “Το Ποτάμι ζητάει να υπάρξει ένας υπερ-υπουργός, που θα συντονίσει τη χώρα, στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού. Δεν αρκεί ο κ. Μουζάλας”.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού,είπε”Ο κ. Μουζάλας είναι ένας διαπραγματευτής, μιλάει με τις οργανώσεις, με τους μετανάστες. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτή την υπόθεση και βασανίζεται, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αρκετό στην πολιτική. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με ενισχυμένη αρμοδιότητα, ένας υπερ-υπουργός που να δίνει αναφορά κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις”.

Παράλληλα,υπογράμμισε,”Εμείς θα προτείνουμε την ύπαρξη ενός υπουργού οικουμενικής αποδοχής. Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί  αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό” .

Επίσης,πάνω στο ίδιο θέμα προσέθεσε: “Την Παρασκευή στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έρχεται μια κρίσιμη στιγμή. Θα πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά για τα πέντε πράγματα που μπορεί να κάνει η χώρα. Χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα