Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 29th, 2016

Τα ανώτατα όρια για τις συντάξεις ανακοίνωσε ο Πετρόπουλος

petropoulos_356971825Στις 3.088 ευρώ πέφτει το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, ενώ το αντίστοιχο όριο για μία σύνταξη θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ.
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης τα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και να τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

«Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις», είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.
«Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές » κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo