Υπουργείο Εργασίας:«Aπόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν περικοπές συντάξεων»

petropoylos_1O υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος,μιλώντας στην  ΕΡΤ,δήλωσε ότι είναι «απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν περικοπές συντάξεων».

Θέλουμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει την προσπάθειά μας, αλλά και την αντιπολίτευση τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλες οι χώρες χωρίς καμία εξαίρεση και η Κομισιόν υποστηρίζει την επιλογή αυτή της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίθεση υπάρχει από το ΔΝΤ, το οποίο λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες. Οι G20 θα πιέσουν στο πλαίσιο της δικής τους σύσκεψης λύση για την Ελλάδα».

Ο κ. Πετρόπουλος, απέκλεισε την οποιαδήποτε συζήτηση για κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις και εξήγησε ότι αν για λόγους τεχνικούς ορίζουμε το ανώτατο ύψος στα 2.300, μόλις το 0.8% των συντάξεων υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ σύνταξη.

«Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλες τις συντάξεις» τόνισε ο υφυπουργός. Οι συντάξεις κάποτε μπορεί να ήταν 3.200 και παραπάνω. Τώρα μόλις 2.300 άνθρωποι παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ σύνταξη. Οπότε πρόκειται για «τεχνικό θέμα» που ακόμα και αν συμβεί, δεν θα πρόκειται για πραγματικές μειώσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα