Ο Αλ.Τσίπρας στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι

tsipolantΣύμφωνα με πληροφορίες  ο Αλέξης Τσίπρας στις 12 Μαρτίου(πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε) θα βρεθεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι.

Αν και ο  ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να διαχωρίζει σε γενικές γραμμές  τη θέση του από την πολιτική των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας,  η παρουσία του πρωθυπουργού στη σύνοδο των Σοσιαλιστών της Ευρώπης με πρωτοβουλία του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια κίνηση  οικοδόμησης ευρωπαϊκών συμμαχιών .

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλατην Παρασκευή από την Αθήνα που βρέθηκε υπογράμμισε πως «βρίσκομαι εδώ για να πω στον Αλέξη και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ότι πρέπει να συνεργαστούμε», ανοίγοντας παράθυρο συνεργασίας στις από κοινούφιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς και του Σοσιαλισμού που μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχει στη Σύνοδο ως παρατηρητής, όμως η παρουσία του και ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής αριστεράς αποτελεί ένα βήμα για την συνεργασία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Το προσφυγικό, άλλωστε, θέλει ενωμένες δυνάμεις για την αντιμετώπισή του, όπως είπε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη συνέντευξη τύπου με τον κ. Πιτέλα: «Είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, να υψώσουν το δικό τους τείχος απέναντι στα τείχη της ντροπής που υψώνουν ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στηνΕυρώπη εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας», ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας τις βάσεις της όποιας συνεργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα