Έκτακτη συνεδρίαση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στο υπ. Εσωτερικών για το προσφυγικό

ypesΤα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τον «εγκλωβισμό» χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Δευτέρα (29/2/2106) στις 2 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στη συνάντηση θα προεδρεύσει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Στο μεταξύ, την επαναπροώθηση των πρώτων μεταναστών στην Τουρκία, ξεκινά σήμερα η Ελλάδα. Συνολικά, θα μεταφερθούν 308 άνθρωποι, οι οποίοι κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα της Κορίνθου και του Ταύρου.

Το βράδυ της Κυριακής, οι αρχές της ΠΓΔΜ άνοιξαν και πάλι το σημείο διέλευσης για πρόσφυγες στο ύψος της ουδέτερης ζώνης Ειδομένης – Γευγελής, ωστόσο, επέτρεψαν τη διέλευση σε 400 μόλις πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Πάντως, ο αριθμός αυτός θα εξαρτηθεί από το εάν η Σερβία επιτρέψει σε ανάλογο αριθμό προσφύγων να εισέλθουν στο έδαφός της από την ΠΓΔΜ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα