Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ

mitsokO πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ, που οργανώθηκε στην Λεμεσό και είχε θέμα την κατάσταση της οικονομίας σε Κύπρο και Ελλάδα,εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οικοδόμησε την πολιτική του σε έναν ψεύτικο πολιτικό διχασμό, προκειμένου να πετύχει αυτά που ήθελε».

Αισθάνομαι χαρά, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επειδή η Κύπρος, μετά από τρία χρόνια αφήνει πίσω της το μνημόνιο αλλά, σημείωσε, «και λύπη, επειδή η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια είναι ακόμη δέσμια των μνημονίων».

Υποστήριξε ότι, αν δεν είχε διαταραχθεί η πορεία της προηγούμενης Κυβέρνησης στην Ελλάδα με τις πρόωρες εκλογές το 2015, σίγουρα και η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οικοδόμησε την πολιτική του σε έναν ψεύτικο πολιτικό διχασμό, προκειμένου να πετύχει αυτά που ήθελε». Στο τέλος, σημείωσε, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε τρίτο μνημόνιο, με πολύ επαχθέστερους, όπως είπε, όρους από τα προηγούμενα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απένειμε τα εύσημα στον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια και πέτυχε να ανορθώσει την οικονομία της Κύπρου. «Με αποφασιστικότητα και προσήλωση στους στόχους, που τέθηκαν κατάφερε να φέρει την Κύπρο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, με αποτέλεσμα σε λίγες βδομάδες να βγαίνει από το μνημόνιο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα