Δ.Βίτσας:«H Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο οχυρό της Ευρώπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης»

Ïìéëßá ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ, ÁëÝîç Ôóßðñá óôï Êåñáôóßíé ôçí ÊõñéáêÞ 13 Óåðôåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παρευρέθηκε την Κυριακή, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις προς τιμή των 212 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές, στις Βίγλες της Μεγαλόπολης, το 1944.

Ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο οχυρό της Ευρώπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί να φιλοξενήσει και να δώσει καταφύγιο. Αλλά συγχρόνως προσπαθεί να περιφρουρήσει την ιδέα της συνεργασίας στην Ενωμένη Ευρώπη».

Όπως επισήμανε «αυτός ο πόλεμος (σ.σ. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος) κερδήθηκε κι ένα μυριόστομο σύνθημα ήταν στα χείλη των ανθρώπων ανά την οικουμένη, “ποτέ πια φασισμός-ποτέ πια πόλεμος”. Πάνω σ’ αυτό το σύνθημα στήθηκε η λαχτάρα για ειρήνη και οι αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και πάνω σ’ αυτές τις αρχές στήθηκε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης».

Τέλος, υποστήριξε πως η Ελλάδα «στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, κοινωνική και οικονομική, θα δώσει τη μάχη και θα τα καταφέρει με ανθρωπιά, αλλά και με θυμό για όσους απεργάζονται το μέλλον της ως αποθήκη ψυχών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα