Γιαννιτσά:Έβαλαν φωτιά σε στρατόπεδο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες

Πρωτόγνωρα γεγονότα βιώνει η χώρα και η κοινωνία. Η προσφυγική κρίση και η αδυναμία της ΕΕ να την αντιμετωπίσει συλλογικά, δίνουν την ευκαιρία σε ορισμένους να προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις ακραίου ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δέκα και μισή το βράδυ του Σαββάτου,ξέσπασε φωτιά  σε στρατόπεδο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες.Από τις αστυνομικές αρχές εκτιμάται ότι οι άγνωστοι είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Νωρίτερα αγρότες το είχαν αποκλείσει με τρακτέρ για να εμποδίσουν την πρόσβαση των προσφύγων σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής (26/02/2016) και μετά την ολοκλήρωση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου,  πολίτες στο Δήμο Πέλλας συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου για να διαδηλώσουν την ενάντια στους πρόσφυγες και την φιλοξενία τους. Κάποιοι απειλούσαν ακόμη και με κατάληψη του χώρου ώστε να το εμποδίσουν να συμβεί. Μάλιστα, την Κυριακή (28/02/2016) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως τις κινήσεις εναντίωσης στους πρόσφυγες, τις στηρίζει και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο έχει βγάλει και σχετικές ανακοινώσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα