Site icon The Indicator

Ιράν:Ραφσαντζανί και Ροχανί εκλέγονται πρώτοι στη Συνέλευση των Ειδικών

irΣύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Τεχεράνη – «Τέλειωσε η εποχή των συγκρούσεων», λέει ο πρώην πρόεδρος.

Ο Ραφσαντζανί έρχεται πρώτος σε ψήφους στην 88μελή Συνέλευση που εκλέγει τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο πρόεδρος Ροχανί.

Παράλληλα, στην ψηφοφορία για το 290μελές Κοινοβούλιο, οι μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστές υποψήφιοι εξασφαλίζουν τις 29 από τις 30 έδρες της Τεχεράνης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, εκλέγονται με τον μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων στη Συνέλευση των Ειδικών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην Τεχεράνη.

 

«Τέλειωσε η εποχή των συγκρούσεων. Τώρα ήρθε η στιγμή της συνεργασίας», δήλωσε ο Ραφσαντζανί, που εξελέγη πρώτος στη Συνέλευση των Ειδικών. Στο μεταξύ, από τη λίστα του εκλέγονται 13 από τους 16 υποψηφίους στην Τεχεράνη.

Την ίδια στιγμή, ο Ρουχανί κάνει λόγο για ένα Ιράν που θα είναι πιο «αξιόπιστο» και σχολιάζοντας τις εκλογές τονίζει πως θα δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στην κυβέρνηση.

Exit mobile version